• Sport dla każdego z nas, zachęć przyjaciół!Sport dla każdego z nas, zachęć przyjaciół!
      Chcąc świetnie się bawić, uprawiając sport, zaprośmy do zabawy naszych znajomych, czy przyjaciół. Wspólna zabawa, czy sport, to frajda dla każdego. Możecie wspólnie wybrać się na basen, czy na wycieczkę …
    • Meble drewniane do restauracjiMeble drewniane do restauracji
      Meble drewniane do restauracji. Otwierając własny biznes, nie zdajemy sobie niejednokrotnie sprawy, jak wielkie jest to przedsięwzięcie. A także ile pracy i energii, trzeba będzie włożyć, w urządzenie miejsca pracy. …
    • Stałe fragmenty gryStałe fragmenty gry
      Mimo tego, że piłka nożna ulega różnym zmianom, istnieją w niej ścisłe zasady. Są nimi tak zwane stałe fragmenty gry. Są one niezmienne i niepodważalne. Obowiązują w piłce nożnej od …

    postheadericon Olej z awokado

    Uniwersalny olej. Nienasycone tłuszcze roślinne stanowią ważny element każdej zdrowej diety. Coraz więcej osób zdaje sobie z tego sprawę i nawet w przypadku odchudzania nie rezygnuje zupełnie ze spożycia tłuszczu. Z pewnością wiele korzyści dla zdrowia przynosi zastąpienie szkodliwych tłuszczów nasyconych ich zdrowszymi odpowiednikami. Do tych ostatnich zaliczają się przede wszystkim oleje roślinne oraz oliwa z oliwek. O tym, że warto uwzględnić w jadłospisie olej rzepakowy czy słonecznikowy, nikogo nie trzeba przekonywać. To produkty znane od lat i często używane w kuchni. Od pewnego czasu systematycznie wzrasta popularność olejów mniej dotąd znanych, a mających wiele cennych właściwości odżywczych. Chodzi tu między innymi o olej z awokado, lniany, kokosowy czy z pestek dyni. Ten pierwszy cieszy się opinią wyjątkowo zdrowego, a na dodatek uniwersalnego. Butelka nierafinowanego oleju z awokado przyda się w każdej kuchni. Można używać go zarówno do dań podawanych na zimno, jak i do pieczenia czy smażenia, i to nawet w bardzo wysokiej temperaturze.

    Leave a Reply