• Nike air forceNike air force
      Moda. Obecnie moda zmienia się bardzo szybko. Mówi się nawet, że jeśli coś mają wszyscy, to właśnie wtedy przestało to być modne i rodzi się nowy trend. Bardzo trudno nadążyć …
    • AerobikAerobik
      Aerobik znalazł sobie fanów na całym świecie. W klubach fitness i siłowniach organizowane są zajęcia z aerobiku. Na czym oparty jest ten rodzaj treningu i jakie korzyści może nam przynieść? …
    • SPOSÓB NA ŻYCIESPOSÓB NA ŻYCIE
      Snowboard może stać się z czasem naszym sposobem na życie, na początku ciekawi nas ta dyscyplina sportowa, potem zaczynamy ją uprawiać, traktując jako swoje hobby,zaczyna nam to sprawiać, tak dużą …

    postheadericon Olej z awokado

    Uniwersalny olej. Nienasycone tłuszcze roślinne stanowią ważny element każdej zdrowej diety. Coraz więcej osób zdaje sobie z tego sprawę i nawet w przypadku odchudzania nie rezygnuje zupełnie ze spożycia tłuszczu. Z pewnością wiele korzyści dla zdrowia przynosi zastąpienie szkodliwych tłuszczów nasyconych ich zdrowszymi odpowiednikami. Do tych ostatnich zaliczają się przede wszystkim oleje roślinne oraz oliwa z oliwek. O tym, że warto uwzględnić w jadłospisie olej rzepakowy czy słonecznikowy, nikogo nie trzeba przekonywać. To produkty znane od lat i często używane w kuchni. Od pewnego czasu systematycznie wzrasta popularność olejów mniej dotąd znanych, a mających wiele cennych właściwości odżywczych. Chodzi tu między innymi o olej z awokado, lniany, kokosowy czy z pestek dyni. Ten pierwszy cieszy się opinią wyjątkowo zdrowego, a na dodatek uniwersalnego. Butelka nierafinowanego oleju z awokado przyda się w każdej kuchni. Można używać go zarówno do dań podawanych na zimno, jak i do pieczenia czy smażenia, i to nawet w bardzo wysokiej temperaturze.

    Leave a Reply